ПГТС „М.В.Ломоносов“ в Добрич изпрати своите абитуриенти

За 18 зрелостници от гимназията днес би последният училищен звънец

ПГТС „М.В.Ломоносов“ в Добрич изпрати своите абитуриенти

С празнично тържество изпрати абитуриентите от випуск 2024 г. екипът на Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“.  Гости на празника бяха ученици, учители, родители и приятели на випускниците. Гимназията изпраща 18 зрелостници от специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Програмно осигуряване“.



Директорът на училището Юлиана Дикова пожела на абитуриентите да носят с чест и достойнство името на гимназията, да бъдат горди Ломоносовци и да следват мечтите си. 

Класният ръководител на ХІІА клас Галина Георгиева се върна в прочувствено слово пет години назад, когато посрещна плахите и неуверени, но мъдри с избора си свои ученици. Тя поднесе на всеки ученик подарък – меденка и магнитче с пожелание за упоритост, труд и постоянство. 

Думи на благодарност към учителите отправи дванадесетокласникът Виктор Заблоцки. Трима абитуриенти получиха плакети и грамоти за отличен успех и цялостен принос за утвърждаване на авторитета на гимназията. Виктор Заблоцки получи и еднократна парична стипендия. 

Зрелостниците направиха драматизация на вечната Хамлетова дилема „Да бъдеш или да не бъдеш?“ в ученическия вариант „Да влезеш или да не влезеш?“. Класният ръководител Галина Георгиева връчи забавни грамоти на всеки от завършващите от Академия „Абитуриент 2024“. 

Тържеството продължи с ритуал по предаване на знамето от Випуск 2024. Зрелостниците бяха поздравени с богата музикална програма, подготвена от таланти на гимназията. Абитуриентите минаха под цветна арка, след като би последният за тях звънец. По традиция празникът завърши с българско хоро.