Албена ще е домакин на Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани

В курорта ще се проведе и поредното издание на Международния открит и ветерански турнир по тенис на маса „Пролетна Албена“

Албена ще е домакин на Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани

Ваканционно селище Албена ще е домакин на 50-то Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани-лично и двойки за мъже над 40 и жени над 30 години. Срещите ще се проведат в спортна зала „Албена“ в петък и събота – 17 и 18 май 2024 г.
Шампионатът ще се проведе под егидата на Българската Мастърс Федерация,чийто президент - олимпийската шампионка по гребане от Монреал Здравка Йорданова, лично ще открие събитието и ще награди призьорите.



Веднага след завършването на Държавното първенство в събота от 14.00 часа ще започне 5-я Международен открит и ветерански турнир "Пролетна Албена". В него освен българските майстори ще се включат и състезатели от Румъния, Молдова, Австрия,У крайна и Киргизстан.

При ветераните състезанията са в 5 възрастови групи - до 39 години, от 40 до 49 години, от 50 до 59 години, от 60 до 69 години и над 70 години. Очакват се над 100 участници във всеки от двата форума.

Организаторите от спортен клуб "Дама купа" са осигурили безплатен достъп до залата за игра и канят любителите на спорта с малката топка от Североизточна България да се насладят на много майсторски изпълнения през почивните дни.