Хиляди излязоха на протест срещу Големия брат

Минусовите температури не се оказаха пречка за противниците на ACTA у нас. Няколко хиляди българи се събраха на протест, предвождан от транспарант с надпис "ACTA LA VISTA, BABY!".

Хиляди излязоха на протест срещу Големия брат
Няколко хиляди българи се събраха на протест, предвождан от черен транспарант с надпис „АСТА LA VISTA, BABY!".

Голяма част от протестиращите са млади хора, които носят маски, които са символ на групата Anonymous и развяват български знамена. В шествието се включи и младеж, който дърпа след себе си стар монитор с надпис ACTA.

Сред противниците на споразумението се отличи и възрастен мъж с жълта жилетка, на която е написано „Аз не съм терорист". Възрастният мъж скача и крещи: "Тангра ни зове за революция".

Протестиращите скачат и носят множество плакати с надписи - „Не на ACTA", „Спрете ACTA или ние ще я спрем", „Подпиши ACTA, загуби изборите".

Десетки полицаи и жандармеристи се грижат за сигурността. Районът от пилоните на НДК през бул. "Витоша" и площад "Народно събрание" е отцепен.

Десетки се включиха в протеста срещу споразумението АСТА в Бургас.

Във Facebook, където бе организиран протеста, той е подкрепен от над 2000 души. Протестиращите настояват страната ни да оттегли подписа си от споразумението и да се гарантира свободата в интернет и свободния достъп до мрежата. С маски и плакати се заканиха, че ще протестират, докато не се изпълнят исканията им.

Припомняме, че протестите се провеждат паралелно в 17 български и в над 150 европейски града.

След истерията около изрисуваните като супергерои съветски войници, в събота паметникът осъмна с маски на Гай Фокс, използвани като символ на групата „Anonymous”. Кампанията е в подкрепа на протестите срещу АСТА и това е ясно заявено от участниците.