Сняг до сряда, след това затопляне

През следващото денонощие времето ще бъде облачно и в по-голямата част от страната ще превалява, предимно слаб сняг. Почти без валежи ще е в източните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Сняг до сряда, след това затопляне

Ще духа източен вятър, по поречието на Дунав и в източните райони умерен. Минималните температури в неделя сутринта из Северна България ще са между -7° и -12°, на места и по-ниски, в останалата част от страната ще те ще са между -4° и -8°, в София -9°, а максималните в повечето райони между -4° и 1°.



По Черноморието ще е облачно почти без валежи. Ще бъде ветровито - с умерен източен вятър. Максималните температури от -1° по северното крайбрежие до около 3° по южното.


В понеделник в Западна и Централна България ще вали сняг. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1°, максималните - от минус 3 до плюс 2°. В Източна България ще вали и дъжд, който ще образува поледици. Температурите ще са сравнително ниски: максимални до 4-6° и много интензивно снеготопене в Югоизточна България не се очаква.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина и Източните райони - временно и силен. Още през нощта срещу вторник валежите почти навсякъде ще спрат, а във вторник и облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне. Без валежи, с разкъсана облачност ще е времето в сряда.