Костадин Костадинов: От вчера изборът на българските граждани се сведе до две алтернативи - „Възраждане” или война

Председателят на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов на пресконференция обясни, че от вчера изборът на 9 юни на българските граждани е „Възраждане” или участие на страната ни в Трета световна война

Костадин Костадинов: От вчера изборът на българските граждани се сведе до две алтернативи - „Възраждане” или война

„На практика вчера предизборната кампания  приключи със заявката, която беше дадена от страните-членки на НАТО да се даде възможност на Украйна с натовско въоръжение  да се напада директно Русия”, заяви на пресконференция лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.
Костадинов коментира още, че открито се говори, че на територията на Украйна действат натовски военни инструктори и е въпрос на време да бъдат изпратени и български такива.
„Какво да си говорим за доходи, за пенсии, за здравеопазване, за образование, при  условие, че след няколко седмици дори може да има ескалация на конфликта, която да доведе до Трета световна война, в която България ще изгори като суха съчка. Ето защо от вчера насам изборът на българските граждани изведнъж се сведе до следните две алтернативни –„Възраждане“ или война. Ако искате мир, ако искате благоденствие, ако искате спокойствие - гласувайте за „Възраждане“. Ако искате война, партиите на войната са десетки”, каза още Костадинов.
В оставащите дни до края на предизборната кампания за „Възраждане” е първостепенна задача да убедят българите да излязат да гласуват и да осъзнаят, че изборът е между мира и войната, категоричен беше лидерът на партията.
Костадинов допълни още, че при висока избирателна активност „Възраждане” може да бъде първа политическа сила след 9 юни. Той уточни, че при ниска избирателна активност тежестта на купения вот е много по-голяма. Затова и от партията ще се опитат да убедят българските граждани да гласуват на предстоящия вот.
Костадинов не изключи след изборите на 9 юни да се състави правителство, но то няма да е стабилно, тъй като по думите му няма как да има стабилно правителство у нас без „Възраждане”.
„Нашата цел е да управляваме самостоятелно.  В противен случай бъдещето на България ще бъде застрашено. Готови сме да водим разговори и с други политически сили, без ДПС. Само че при нашите условия, които са точно пет”, категоричен беше председателят на ПП „Възраждане”.  Костадинов уточни, че това са - провеждане на референдум за членството на България в Еврозоната, провеждане на референдум за членството на България в НАТО, прекратяване на военната помощ за Украйна и създаване на компенсаторен фонд, чрез който да бъдат възстановени щетите на българските  предприемачи  в резултат  на ембаргото  върху Русия,  прекратяване на ембаргото срещу  Русия, вдигане на санкциите и създаване на преговорен екип за предоговаряне  на членството на България в ЕС.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!