Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе в Добрич

106 полицаи от Добрич и 9 служители на Зонално жандармерийско управление – Варна са участвали в операцията

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе в Добрич

На 27 и 28 май на територията на ОД МВР Добрич се е провела специализирана полицейска операция по линия на противодействие на битовата престъпност, информираха от полицията.



В операцията са участвали 106 служители на ОД МВР Добрич и 9 служители на ЗЖУ Варна. В хода на акцията са проверени 723 граждани, от тях задържани са 8. Проверени са 606 МПС, съставени са 13 акта по ЗДвП и 78 фиша по ЗДвП.

На 28 май след проведени оперативно – издирвателни и процесуално – следствени действия е задържан 19-годишен младеж. В хода на работа е установено, че същият е извършител на домова кражба от частен имот в град Балчик, извършена на 27 май т.г. Установено е, че извършителят е проникнал през незатворен прозорец в имота и отнел пари, лични вещи и автомобилен ключ, с който по късно отключил паркиран в имота автомобил. 

На 28 май, около 10:25 часа е получено съобщение за извършена кражба на пари от портфейл, оставен без надзор в търговски обект в Балчик. След издирвателни мероприятия е заловен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 55-годишен мъж. 

На 19 април, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на високоволтово устройство – електропастир ведно с окабеляване и крепежни елементи от имот на територията на с. Добрин, обл. Добрич. В хода на работа е установен извършителят на деянието – 58 – годишен мъж, който е задържан в ареста за 24 часа. Откраднатите вещи са иззети и върнати на тъжителя. 

В хода на специализираната полицейска операцията са установени извършителите на кражба на лодка ведно с монтиран двигател, извършена за времето от 2 май до 3 май т.г. от плажната ивица на територията на к.к. Албена. Извършителите са трима мъже на 65-години, 39-години и 40-години. Те са задържани за срок от 24 часа. Откраднатата лодка е открита скрита в частен имот в  с. Къпиново, обл. Добрич. Лодката и двигателят са иззети и върнати на тъжителя. Материалите са докладвани в прокуратурата.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.