Детска градина „Пролет“ в Генерал Тошево отпразнува своята 50-годишнина

Юбилеят бе отбелязан с тържествен концерт, а част от събраните средства от продажбата на билети, отиват за лечението на Цвети Маркова от Генерал Тошево

Детска градина „Пролет“ в Генерал Тошево отпразнува своята 50-годишнина

Детска градина „Пролет“ в Генерал Тошево отбеляза своята 50-годишнина с благотворителен концерт под надслов „Приказка в шевици“. Празникът се състоя в залата на народно читалище „Светлина – 1941“.  Фолклорният спектакъл на малчуганите бе уважен и от кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров, който поднесе на екипа на детското заведение поздравителен адрес и подаръци.



Директорът на детската градина Живка Христова поздрави колегите си и благодари на екипа си за неуморната работа.
Мултимедийна презентация със снимки от изминалите години показа развитието на детска градина „Пролет“ до наши дни.
Децата от четирите групи – от най-малките до най-големите зарадваха публиката с песни, танци и ритуали, свързани с фолклорното ни богатство. Участие в празника взеха учители и родители.

Празничният концерт завърши с изпълнение на химна на детската градина и голяма торта. Половината от средствата, събрани от поканите за концерта, се даряват за каузата на 15-годишната Цветелина Маркова от Генерал Тошево, за да се подпомогне нейното лечение в Турция.

Детска градина „Пролет“ отваря врати през 1974 г. с 6 яслени групи за деца на възраст от 0 до 3 години. През 1984 г. със Заповед на Общински комитет е преобразувана в ОДЗ „Пролет“ с една яслена група и прием на деца до 6 г. Днес детското заведение функционира с 4 градински групи. Директори през годините са били Янка Божилова, Елена Колева, Росица Димитрова и Живка Христова.