Йордан Йорданов: Един туристически продукт е успешен, когато към него има доверие

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов взе участие в петото събитие от форум „БГ туризъм – лято 2024“, организиран от БТА. Форумът се проведе в к.к. Албена

Йордан Йорданов: Един туристически продукт е успешен, когато към него има доверие

Форум „БГ туризъм – лято 2024“ има за цел да събере на едно място представителите на различните браншове от сектор туризъм, местната и централната власт, за да бъдат обсъдени стратегиите за развитие и начините за рекламиране на българския туристически продукт.



Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов заяви в залата, че областта ни има прекрасни възможности за туризъм от границата с Румъния до границата ни с област Варна, където са разположени морските общини, които предлагат всякакъв тип туризъм. 

Вярвам, че туристическият продукт, макар никога да не съм бил от страната на този, който го произвежда, а само от страната на турист, е успешен, когато има доверие. Разбира се това доверие се гради с институциите, с медиите, с всички заинтересовани страни и бизнеса“, посочи Йорданов. Той допълни, че в настоящата динамична ситуация, придружена от две войни, е важно да покажем на всички, че ние сме тук и можем да си имаме взаимно доверие. „Община Добрич преди много години е създадена като място за търговия и се надявам с възможностите за развитие на туризма по Черноморието, туристите да дойдат и в Добрич и да разгледат и нашите забележителности, защото те наистина са прекрасни“, заяви Йорданов.