36-годишен мъж погълна плик с 12.80 грама хероин и пликче с метаамфетамин по време на полицейска проверка в Добрич

Служители на сектор „Криминално полиция“ при Първо РУ МВР Добрич, установяват мъжа на територията на ж.к. „Христо Ботев“ в град Добрич

36-годишен мъж погълна плик с 12.80 грама хероин и пликче с метаамфетамин по време на полицейска проверка в Добрич

На 4 юни, около 18:50 часа в град Добрич, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев е задържан 36-годишен мъж, известен на МВР.



Действията са осъществени от криминалисти на Първо РУ МВР Добрич. В хода на проверката, полицейските служители забелязват, че мъжът поглъща найлонов пакет с неустановено съдържание. Лицето е отведено незабавно в ЦСМП при МБАЛ Добрич, като след извършени прегледи и манипулации, около 21:00 часа той успява да изплюе полиетиленов плик.

При извършения полеви тест е установено, че веществото е кафяво на цвят с общо тегло 12,80 грама, реагиращо на хероин и бяло прахообразно вещество, реагиращо на метаамфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на до 72 часа. Работата по установяване и документиране на престъпната му дейност продължава.