Никола Минчев: Използвайте гласа си, за да не го използва друг!

Никола Минчев, водач на листата за Европейския парламент на “Продължаваме Промяната-Демократична България”, се срещна със симпатизанти в Художествената галерия в Добрич. След срещата той разгледа изложба “Графика” на Христо Господинов - Печката и бе силно впечатлен от творчеството на художника

Никола Минчев: Използвайте гласа си, за да не го използва друг!

“В тази кампанията постоянно ни замерят с компромати и кал, фронтът е всички срещу ПП-ДБ. Надявам се българските граждани да осъзнават, че атаката е, защото именно ние сме тези, които се стараем да провеждаме реформи, да извадим България от коловоза, в който беше тя в продължение на много години - на една привидна стабилност, а всъщност на застой, че ние сме тези, които се опитват да направят нещо различно в българската политика”, посочи Минчев.



Бившият председател на Народното събрание призова хората: “Използвай гласа си, за да покажеш как виждаш развитието на България и на Европа. Когато ние не използваме гласа си, го използват други - вдига се тежестта на твърдите ядра на партиите, на купения и контролирания вот. За справянето с този проблем има една рецепта - високата избирателна активност, за която се полагат системни усилия да бъде потисната.”

Запитан за обективността на данните за постиженията на 10-месечното управление на ПП-ДБ, Минчев отговори, че те са възможно най-обективните - на Националния статистически институт. Тъкмо те показват ръста на доходите, на пенсиите и на намаляване на коефициента на неравенството. “Ние представяме факти. Бихме могли да влезем в реториката на Бойко Борисов, който казва, че ако той беше премиер през последните 3 години, магистрала “Хемус” щеше да е построена. Това разбира се не е вярно, защото за предходните 12 години не беше построена, освен това още няма проекти за част от лотовете”, каза политикът.

Запитан за цената на компромиса на участие в общо управление с ГЕРБ, Минчев посочи, че именно ПП-ДБ плащат тежката цена. “Благодарение на този тежък компромис са направени много позитивни стъпки за страната. Преди една година се намирахме в ситуация, в която президентът на практика упражняваше цялата власт в страната, подкопавайки базови консенсуси в българското общество, като геополитическата  ориентация на страната. Служебното правителство сключваше дългосрочни договори, например енергийния с турската “Боташ”, който е изключително неизгоден за нас. Това бяха стъпки, които се налагаха, за да извадим България от тогавашната ситуация”, отбеляза Минчев.

Кандидатът за член на Европейския парламент посочи и основните приоритети, по които той ще работи - европейски доходи в европейска България, засилване на отбранителния капацитет на Европа и повишаване на сигурността, контрол над миграцията към ЕС и баланс между силна икономика и чиста природа.

Минчев се надява, че социологическите проучвания могат да изиграят мобилизираща роля, когато избирателите видят, че се отваря голяма разлика между първата и втората политическа сила, която не изглежда здравословна за политическото развитие на България. “Данните показват, че има гласоподаватели на ПП-ДБ, които още не са решили дали да отидат пред урните, това е един скрит вот за нас и се надявам той да се активира. Гласувайте, използвайте гласа си, за да не го използва друг - в неделя, с № 14!”, призовава Никола Минчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!