В Добрич се откри четвъртото издание на Фестивала на занаятите и изкуствата

Фестивалът на занаятите и изкуствата ще продължи до 8 юни. Той се организира от Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ с партньорството на Община Добрич

В Добрич се откри четвъртото издание на Фестивала на занаятите и изкуствата

Фестивалът бе официално открит от зам. – кмета „Стратегично развитие и икономика“ Павел Павлов , който поздрави участниците за техния принос за съхранение и развитие на българските занаяти като неразделна част от бита и традициите на българина.



Фестивалът се провежда на площад „Свобода“   и тази година в изданието участват над 60 изложители от над 30 населени места.

 Художествена обработка на дърво, изкуство с топено стъкло, бродирани кожени изделия, ножарство, изделия от кована мед, сребро, 3D моделиране, художествена керамика, изобразително изкуство, са само част от богатата палитра от занаяти и изкуства, която можете да видите на сцената на площад „Свобода“. От изкусните ръце на майсторите пък децата ще могат да се научат на стъклопис, да редят маниста, да пишат на глаголица и да поиграят.

По време на фестивала танцови и певчески състави ще представят добруджанския фолклор като част от българската фолклорна съкровищница.