Фестивал „Пясъчни творения“ с осмо издание в град Балчик

На 6 юли 2024 г. (събота) плаж "Двореца" в Балчик ще бъде домакин на осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения”

Фестивал „Пясъчни творения“ с осмо издание в град Балчик

Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни от пясък и с дарове на морето, а жури от професионалисти в сферата на културата и изкуството ще определи носителите на специалните награди. Тазгодишното издание на „Пясъчни творения” се посвещава на стогодишнината от създаването на Двореца, която ще бъде отбелязана със специална изненада за участниците.



Това, с което фестивал „Пясъчни творения” се отличава е идеята той да бъде без такса за участие, да насърчи децата към изкуството и да остави прекрасен спомен от летния сезон и от град Балчик. Това е празник, в който всички получават медали и грамоти, както и почерпка със сладолед.”, споделя създателят на фестивала Мартин Кръстев.

Заявки за участие във фестивала се приемат до 5 юли чрез уебсайта на фестивала или на телефон 0892474998.

При неблагоприятни метеорологични условия, фестивалът ще се проведе на друга дата, посочена от организаторите.

Програма 6 юли (събота) 2024 г.:

Регистрация: 15:30 ч.

Време за творческа работа: 16:00 - 17:00 ч.

Награждаване: 18:00  ч.

От 2019 година фестивал „Пясъчни творения“ е включен в общонационалния културен календар на Министерството на културата, а през 2022 г. стана носител на първата специална награда за доброволческа мисия на Националното представителство на студентските съвети в инициативата "Мисия доброволец – (не)възможна“, организирана Министерство на младежта и спорта.