България издига кандидатура за Европейско първенство по волейбол

Съвместно с Италия искаме домакинството на шампионата през 2015 година.

България издига кандидатура за Европейско първенство по волейбол
България може да бъде домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година. Страната ни готви съвместна кандидатура с Италия. Това стана ясно след завръщането на президента на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров, вицепрезидентите Петър Кънев и Иван Тодоров и генералния секретар Станислав Николов от тридневно посещение на Апенините.

Родната делегация имаше среща с боса на Италианската волейболна централа Карло Магри. На нея двете страни са уточнили детайлите по бъдещата кампания.

В последно време Европейската конфедерация по волейбол (CEV) е отворена към двойни кандидатури. През 2011-а състезанието се състои в Австрия и Чехия, а следващата година домакини на турнира са Полша и Дания.

Италия за последно прие шампионата на Стария континент през 2005-а година със Сърбия и Черна гора. България е била домакин на надпреварата през 1981 и 1950 година.

Тази година в страната ни ще се проведат две престижни състезания за мъже. Зала “Арена Армеец” ще приеме финалната фаза от олимпийската квалификация между 8 и 13 май. В периода 4-8 юли в София ще се играе и финалната шестица от Световната лига.