Съдът отмени парична гаранция на подсъдим, възпрепятстван да се яви на дело

Добричкият окръжен съд отмени взетата спрямо 37-годишния Стоян Ат. М. от с. Божурово мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 300 лв. Процесуалната принуда е наложена от Районен съд – Добрич, след като Стоян М. не се явил на насроченото за 08.09.2010 г. наказателно дело срещу него.

Съдът отмени парична гаранция на подсъдим, възпрепятстван да се яви на дело

Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Добрич, за това че в периода май-юни 2009 г., при условията на опасен рецидив, противозаконно е присвоил строителни материали на стойност 1794 лв., собственост на гражданин на Република Исландия. Чуждият гражданин бил наел Стоян М. да извърши строително-ремонтни работи в къщата му в с. Божурово.

Стоян М. обжалва определението, с което Районен съд – Добрич, му налага мярка за неотклонение. Той посочва, че автомобилът му е счупил носач на пътя и по тази причина не е могъл да се яви на съдебното заседание по делото срещу него. Колата била попаднала в дупка на пътя с. Паскалево – с. Божурово, по който се извършвали ремонтни дейности. Той представи пред съда служебна бележка от кмета на с. Божурово, който е свидетел на претърпяната авария.

Адвокатът му добави в съдебната зала днес, че подзащитният му винаги се е явявал пред органите на властта.

Стоян М. има завършен шести клас, не е женен, безработен е, осъждан.

Добричкият окръжен съд уважи искането на Стоян М. и отмени наложената му от първоинстанционния съд мярка за неотклонение. Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно