Съдът отмени парична гаранция на подсъдим, възпрепятстван да се яви на дело

Съдът отмени парична гаранция на подсъдим, възпрепятстван да се яви на дело
Добричкият окръжен съд отмени взетата спрямо 37-годишния Стоян Ат. М. от с. Божурово мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 300 лв. Процесуалната принуда е наложена от Районен съд – Добрич, след като Стоян М. не се явил на насроченото за 08.09.2010 г. наказателно дело срещу него.

Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Добрич, за това че в периода май-юни 2009 г., при условията на опасен рецидив, противозаконно е присвоил строителни материали на стойност 1794 лв., собственост на гражданин на Република Исландия. Чуждият гражданин бил наел Стоян М. да извърши строително-ремонтни работи в къщата му в с. Божурово.

Стоян М. обжалва определението, с което Районен съд – Добрич, му налага мярка за неотклонение. Той посочва, че автомобилът му е счупил носач на пътя и по тази причина не е могъл да се яви на съдебното заседание по делото срещу него. Колата била попаднала в дупка на пътя с. Паскалево – с. Божурово, по който се извършвали ремонтни дейности. Той представи пред съда служебна бележка от кмета на с. Божурово, който е свидетел на претърпяната авария.

Адвокатът му добави в съдебната зала днес, че подзащитният му винаги се е явявал пред органите на властта.

Стоян М. има завършен шести клас, не е женен, безработен е, осъждан.

Добричкият окръжен съд уважи искането на Стоян М. и отмени наложената му от първоинстанционния съд мярка за неотклонение. Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+