Андалусийски ритми и испанска мода в Тюленово

На 22 юни, Тюленово привлече внимание с фламенко фестивал и ритми от Андалусия.На площад „Морски“ в селото бе отбелязано успешното сътрудничество между България и кралство Испания

Андалусийски ритми и испанска мода в Тюленово

Площадът в Тюленово се превърна в сцена на модното ревю на дизайнерката Агата Руис де ла Прада, а модели на Alia Models дефилираха под звуците на испанска музика.



Ученици от Четвърта езикова гимназия във Варна изпълниха фламенко танци и традиционни испански песни. 

Гостите на събитието успяха да опитат най-добрия хамон за 2024 г., представен от световния представител на иберийския деликатес – Флоренсио Санчидриан.

Събитието завърши с музика и традиционна испанска паеля, приготвена от шеф готвач Симо Саез, известен със своя опит в ресторант с Мишлен звезда.

Събитието бе част от проект на Община Шабла и Be Great Services, най-големия испански туроператор на българския пазар, който се осъществява по програмата за популяризиране на дестинация България от Министерството на туризма и Черноморските общини, въведена от бившия министър на туризма Зарица Динкова, която бе и почетен гост на събитието.
Кметът на общината, Мариян Жечев, приветства присъстващите, разказа за инициативата и пожела приятни мигове на всички на морския бряг на Тюленово.Мартина Кронлунд, собственик и управител на Be Great Services, подчерта потенциала на българския туризъм и нарастващия интерес на испанците към България. 

Фламенко фестивалът и „Spanish Night“ поставиха основите на ново партньорство между Испания и Шабла, съчетавайки местното гостоприемство с испанската култура и кулинария.