Собственици на търговски обекти по централната част на Добрич настояват за по-строг контрол на строителните дейности

По време на сесията на общинския съвет беше прочетено заявление, с което настояват ремонта на центъра на Добрич да се случва с по-бързи темпове

Собственици на търговски обекти по централната част на Добрич настояват за по-строг контрол на строителните дейности

В заявлението, което е адресирано до Кмета, Председателя на ОС и общинските съветници се посочва: „Наясно сме, че в момента се извършват ремонтни дейности и че това ще причини неудобства на всички ни. Но виждаме, че трима, четирима или максимум пет човека работят на деня. Нашите притеснения са, че с този темп на работа, нещата се случват много бавно и финансово няма как да издържим.”



Вносителите на заявлението настояват срокът за ремонта да бъде преразгледан и да бъде намален наполовина. И искат да им бъде даден график за строителните дейности.

Инж. Пенчо Керванов обясни в залата, че от тази седмица, ремонтът ще бъде ускорен. По негово мнение  до 10 юли входът на търговските обекти, които се намират в читалището ще бъде свободен.  Инж. Керванов допълни, че от читалището до Стара къща ремонтът ще приключи до края на годината, а в частта до Гимназията по туризъм ще бъде завършен до 15 септември.