Крадци на телефони, пари, дебитни карти и домакински вещи са задържани в Добричко

Част от установените извършители на кражбите са непълнолетни и малолетни

Крадци на телефони, пари, дебитни карти и домакински вещи са задържани в Добричко

За няколко кражби, извършени на територията на Добричка област в последните дни, съобщават от полицията.



На 25 юни, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон в Тервел. От проведените незабавни оперативно – издирвателни и процесуално – следствени действия са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 30 и 37-години, известни на МВР. Откраднатият телефон е открит и предаден на собственика.

На 25 юни, около 07:30 часа в полицията е получено съобщение за извършена взломна кражба в къща в село Бдинци, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 24 юни до 07:00 часа на 25 юни, чрез взлом на врати и заключващи механизми, неизвестен извършител е проникнал в къщата и откраднал лични и кухненски вещи. Извършителите са издирени -16-годишен младеж и непълнолетно момче на 10-години. При последвалите процесуално следствени действия е установено, че двамата са съпричастни към кражба на пчелни рамки от частен имот на територията на село Бдинци. 

На 24 юни в полицията се тъжи 47-годишен мъж, че за времето от 22 юни до 23 юни, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Опел“, паркиран пред частен имот в Каварна и е откраднал чанта с пари, лични документи, дебитни карти и други вещи. На 25 юни са установени извършителите на деянието, две малолетни момчета на 13 години. В хода на разследването полицейските служители установяват, че едно от момчета в съучастие с друго 12-годишно момче са извършили кражба на три броя декоративни емблеми от три леки автомобила „Мерцедес“, паркирани по ул. „България“ в  Каварна. Отнетите вещи са иззети по надлежния ред.

На 20 юни в Каварна се тъжи 61-годишна жена, че неизвестен извършител е проникнал чрез взлом на прозорец в къщата й, откъдето задигнал хранителни продукти. На 25 юни е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържани 22-годишен мъж, известен на МВР. 

На 17 юни в Първо РУ МВР Добрич се тъжи 85-годиша жена, че неизвестен извършител е отнел дебитната й карта.  По-късно е установено, че от платежното средство липсва сумата от 1 400 лева. След проведени издирвателни мероприятия на 25 юни е задържан извършителя - мъж на 59 години. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.