До месец РУ Албена ще бъде възстановено

Припомняме, че през 2022 г. със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков РУ в Шабла и Албена бяха преструктурирани в участъци

До месец РУ Албена ще бъде възстановено

До месец се очаква да бъде възстановена работата на Районното полицейско управление в Албена. Ангажимент за това пое служебният вътрешен министър Клин Стоянов при посещението си в Шабла на 30 май тази година във връзка с възстановяването на РУ Шабла. „Вече имаме заповед на министър, с която се възстановява РУ в Албена. В момента върви процес по окомплектоването му с личен състав и техника. Надявам се до месец да сме готови и РУ да започне да функционира и да си изпълнява задълженията“, посочи директорът на ОД на МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов. 



През летните месеци на територията на област Добрич отново ще бъдат командировани полицаи от северната ни съседка Румъния. „Чуждите полицаи работят предимно в пограничните райони на смени от по 1-2 човека“, заяви старши комисар Торимацов.  Взети са всички необходими мерки за осигуряването на безопасността на участниците в движението през летния туристически сезон, засилени са екипите, които контролират движението по главните пътища и по курортните комплекси.

Новите автомобили вече са налице в област Добрич и патрулират по главните пътища, допълни старши комисар Торимацов. „Те са добре обозначени и са добра превенция за участниците в движението, защото са видими от голямо разстояние“, допълни директорът на ОД на МВР – Добрич.