Ремонтът на детска градина 12 в Добрич започва през август

На среща днес подробно запознахме родителите на децата от ДГ 12 с предстоящото изграждане на нова сграда за детското заведение, пише кметът на Добрич в профила си във Фейсбук

Ремонтът на детска градина 12 в Добрич започва през август

Конструктивни проблеми по старата сграда, налагат тя да бъде съборена. Това е един от най-належащите ремонти на детско заведение в Добрич, който много години се отлага заради липса на финансиране, посочва Йорданов в социалната мрежа.



Успяхме да защитим проект за събаряне на старата сграда и изграждане на нова. Ремонтът ще започне през август. Целта е той да приключи до септември 2025 година, допълва още кметът.

За децата са осигурени алтернативни места, като същият педагогически и непедагогически  персонал ще продължи да се грижи за малчуганите.

Йорднав  посочва, че логистиката по осигуряване на места за децата се оказа изключително труден процес и благодари на родителите за разбирането.

През 2024 година се извършва основен ремонт на 3 детски градини - 23, 32 и 12-та. Цяластно саниране на 4 Детска ясла по ул. Вардар. Веднага след приключване на тази дейности през 2025 година ще започне ремонта на Детски градини с номера 17 и 27.

Това касае подобряване материалната база на близо 800 деца.

След приключване на тези ремонти в Добрич ще остане само 1 сграда на Детска градина, от общо 17, която ще се нуждае от обновен ремонт. Това е ДГ 25.