Съдят футболист от Победа за бой над съдията

Екшънът се е разиграл на мач между ветераните на Орловец (Победа) и Калиакра (Каварна).

Съдят футболист от Победа за бой над съдията

Окръжен съд – Добрич обяви за решаване въззивно дело, образувано по протест на Районна прокуратура – Добрич срещу решение на Районен съд – Добрич.

 

С него 42-годишния Евелин П. К. е признат за невинен в това, че на 05.05.2011 г. в село Победа е причинил на главния съдия на футболна среща между отборите на ФК „Орловец”- с. Победа, и ФК „Калиакра” - гр. Каварна, лека телесна повреда.

Районна прокуратура – Добрич е поискала Евелин да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание. Според прокурорското постановление е установено, че на 05.05.2011 г. в с. Победа е имало футболна среща между двата отбора. През второто полувреме отборът на „Орловец” е поискал от съдията да отсъди нарушение в тяхна полза. Съдията не сторил това и играта трябвало да продължи. Тогава подсъдимият, който бил на терена и играел като нападател, се засилил и нанесъл удар с юмрук в областта на лявото ухо върху пострадалия. Другите играчи предотвратили по-нататъшно развитие на конфликта.

В съдебно заседание пред Районен съд – Добрич, подсъдимият се е признал за виновен и е изразил съжаление за стореното.

С решението си първоинстанционният съд намира, че прокуратурата е допуснала съществени процесуални нарушения, всяко от които самостоятелно е основание за прекратяване на делото.

 

Районна прокуратура – Добрич, протестира решението като неправилно и моли то да бъде отменено. Прокурорът посочва, че обвинението е било безспорно доказано. Окръжната прокуратура поддържа протеста, като оспорва пред въззивния съд аргументите на първоинстанционния съд за пропуски в работата на районното обвинение. Прокурорът смята, че неправилно и погрешно Районен съд – Добрич, е стигнал до заключението, че пострадалият не притежава качество на „длъжностно лице” като „главен съдия на футболната среща”.

Адвокатът на Евелин поиска днес въззивният съд да остави в сила протестираното решение.

Окръжен съд – Добрич ще постанови своето решение в законния срок от 30 дни.