Ротари клуб Добрич отчита една успешна година под ръководството на президента Виктор Генчев

През месец юли в цял свят започва новата ротарианска година и всички клубове в България осъществяват ежегодната смяна на ръководството, съгласно Конституцията на Ротари Интернешънъл

Ротари клуб Добрич отчита една успешна година под ръководството на президента Виктор Генчев

В края на ротарианската година 2023-2024, Ротари клуб Добрич отчита отчита една успешна година под ръководството на президента Виктор Генчев и борд в състав:
●    Секретар: Александрина Панайотова
●    Церемониал майстор: Д-р Георги Желязков
●    Касиер: Петър Петров
●    Елект президент: Любомир Стоянов
●    Паст президент: Стефан Русев
За клуба това беше година на значими промени и нововъведения, сред които и промяната на формата на фондонабиране от благотворителен бал към благотворителен концерт. За първи път от много години насам, РК Добрич организира концерт с участието на Държавната Опера Варна и постановката "Царицата на Чардаша". Концертът се проведе с изключителен успех, привличайки повече от 550 души в залата и събирайки 16 500 лева за МБАЛ Добрич. Събраните средства ще бъдат използвани за изграждането на новото детско отделение в болницата.



Клубът успешно завърши и проекта "Бъди съвременен будител", който включваше:
●    Изготвяне на уебсайт с информация за будители, свързани с Добруджа: https://buditelidobrich.com/.
●    Изработване и разпространение на комплекти портрети на добруджански будители във всички училища в града. Портретите съдържат QR кодове, които децата могат да сканират, за да научат повече за тези личности.
●    Публикация на книжка с информация за будителите, подготвена от литературен клуб "Знаете ли български език" към СУ "Климент Охридски". Книжките бяха раздадени на децата от клуба и на всички библиотеки в града.

Ротари клуб Добрич подкрепи финансово Регионалния форум по Национална програма „Иновации в действие“ на тема: „Иновации за лидерство от училището към живота“, който се състоя на 22-23 април 2024 г. в Добрич. С помощта на клуба бяха осигурени награди за участващите деца.
На 1 март 2024 г., по покана на РК Добрич, екипът на „Сподели и Вдъхнови” гостува във Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" в Добрич, където изнесе мотивационна лекция на тема „Един живот, осем истории, безброй уроци!“. Това събитие е част от инициативата на РК Добрич да партнира със „Сподели и Вдъхнови” активно за работа с ученици.
Реализиран бе и проект на Интеракт Добрич с подкрепата на Ротари Добрич за поставяне на две шахматни маси в Стария град на Добрич. 

Виктор Генчев връчи ежегодната парична награда от Ротари клуб Добрич на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" - Добрич.

Тези инициативи и проекти показват ангажираността на Ротари клуб Добрич към местната общност и стремежа към подпомагане и развитие на различни сфери от живота в града. Клубът продължава да работи активно за благото на обществото и да реализира значими и устойчиви проекти.
Днес, Виктор Генчев ще предаде мандата за президент на Любомир Стоянов, който ще бъде президент през следващата ротарианска година.