Многожанров конкурс „Вятър, птици, море“ организират в Шабла

Конкурсът обединява тазгодишните издания на Фестивала на хвърчилата и Зимния фестивал „Шабла и птиците“

Многожанров конкурс „Вятър, птици, море“ организират в Шабла

Тазгодишните издания на Фестивала на хвърчилата и Зимния фестивал „Шабла и птиците“ ще бъдат обединени от съвместен многожанров конкурс, наречен „Вятър, птици, море“, съобщават от община Шабла.



Целта на конкурса е да насочи вниманието на творците от всички поколения към проблемите на екологията, свободното време и общуването с природата, както и да се даде изява на млади творци да се представят пред фестивалната публика на Шабла и така да засвидетелстват професионалното си развитие, уточняват организаторите.

Многожанровият конкурс включва конкурси за литературна творба,  за фотография, за рисунка и за нова детска песен.
За участие в многожанровия конкурс могат да кандидатстват творци на различна възраст, които
трябва да изпратят заявка за участие. Формулярът трябва да включва кратко представяне на творбата, кратка творческа биография на участника, адрес и координати на участника за обратна връзка.

Организаторите на конкурса ще представят изложба на най-добрите участници, отличените песни ще се изпълнят на сцена в рамките на Фестивала на хвърчилата и на Зимния фестивал през 2024 г. Художествените и литературните творби ще бъдат представени като събитие на Зимния фестивал.

Срокът за подаване на заявки за участие е до 20 юли 2024 г. за конкурса за нова детска песен, а за останалите конкурси – до  20.09.2024 г.

Конкурсът се организира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Програма „Създаване“, модул „Нови организации“ и със съдействието на община Шабла.