Ден преди професионалния си празник, полицаите почетоха паметта на загиналите си колеги

Пред паметника на загиналите полицаи, архиерейският наместник иконом Георги Дочев отслужи заупокойна молитва

Ден преди професионалния си празник, полицаите почетоха паметта на загиналите си колеги

13 служители на реда са загинали по време на изпълнение на служебния си дълг в Добричка област от 1960 година до днес. Техните имена са вписани в паметната книга, каза по време на церемонията директорът на ОД на МВР старши комисар Красен Торимацов.



„Преди около два месеца когато постъпих на тази длъжност при мен дойде оръжейника Иван Иванов, който ми обясни за паметника и за пеметната книга, която е към него.  Останах  приятно учуден, че в Добрич има такъв паметник. Със сигурност във Варна няма, в по-големите градове освен в София не знам да има. Искам да изкажа благодарност на колегите, които със собствени средства, усилия и организация са допринесли за построяване на нещо, което ще остане и след нас”, каза ст. комисар Торимацов.

„Така, както патрулният екип излезе на смяна, оперативният  работник отиде по оперативна задача или на СПО, пожарникарите отидат на пожарогасене или спасителна операция, така да се върнат живи и здрави всички в поделенията, в които служат”, поздрави служителите на МВР ст. комисар Красен Торимацов.

На церемонията присъства и кметът на Добрич Йордан Йорданов, който поздрави служители и им благодари за всеотдайния труд. „Като хора само мога да ви поздравя  за търпението и за усилията, които полагате ежедневно, за да постигате вашите цели.”, допълни още Йорданов.

На възпоменателната церемония присъстваха още областният управител Румен Русев, окръжният прокурор Радослав Бухчев, началникът на Военното окръжие подп. Генади Генов.