39 служители от ОД МВР Добрич с награда по повод професионалния празник на МВР

9 от тях са наградени със заповед на Главния секретар на МВР

39 служители от ОД МВР Добрич с награда по повод професионалния празник на МВР

Седем служители са наградени за разкрит въоръжен грабеж в Генерал Тошево. „Колегите в много кратък период са установили и задържали извършителя.”, каза ст.комисар Торимацов и уточни, че въоръженият грабеж е извършен в казино.



Още двама служители са наградени със заповед на главния секретар на МВР. „Те са от патрулно постова служба от РУ Шабла и са наградени затова, че са отказали подкуп от румънски водач и незабавно след това са го задържали. За което има образувано досъдебно производство.”, допълни още Торимацов.

Останалите служители на ОД МВР са наградени със заповед на директора на полицията. Старши комисар Торимацов припомни е един от случаите, за който служителите получават награда. „Касае се за спасяване на човешки живот. По време на изборния  ден, полицаи от Първо РПУ, които изпълняват задача по охрана и опазване на обществения ред в изборна секция, виждат как гражданин припада. Колегите оказват незабавна долекарска помощ, до идването на спешните екипи. Впоследствие се установи, че благодарение на техните действия човекът е спасен, иначе е щял да загине.”