Абил Исмет Абил е новият заместник областен управител на област Добрич

От днес новоназначеният зам.-областен управител встъпи в длъжност

Абил Исмет Абил е новият  заместник областен управител на област Добрич

Със заповед на министър-председателя е назначен втори заместник областен управител на област Добрич – Абил Исмет Абил.



Днес той е подписал заповедта за назначението си и е встъпи в длъжност, съобщиха от Областна администрация. От ведомството припомнят, че съгласно Устройствения правилник на областните администрации, влязъл в сила от 26.09.2023 г., в числеността на персонала за Областна администрация Добрич са приети в политическия кабинет двама заместник областни управители. Досега длъжността на единия заместник бе вакантна.

Абил Исмет Абил е роден на 6 юни 1987 г. Средно образование е завършил в Професионална гимназия „М.В. Ломоносов“ в Добрич, след което продължава образованието си в Русенски университет „Ангел Кънчев“, където завършва степен „Бакалавър“ със специалност „Електро-енергетика и електрообзавеждане“. Записва и завършва магистърска степен в същия университет със същата специалност. Притежава проектантски права, член е на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране и има в съавторство реализирани над 40 проекта в страната.

До назначаването му за заместник областен управител Абил Абил е работил в частния сектор. Той е семеен е с две деца, общински председател на ДПС в Тервел. На последните парламентарни избори бе трети в кандидатдепутатската листа на ДПС от Добрички избирателен район.