Условна присъда за мъж от Добрич за разпространение на наркотични вещества

Обвиняемият досега не е бил осъждан

Условна присъда за мъж от Добрич за разпространение на наркотични вещества

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, по силата на което обвинен за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за  срок от 1 година и 8 месеца, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок.



Със споразумението страните по делото приемат за безспорно установено, че на 27 март 2024г., в апартамент в Добрич, без надлежно разрешително, обвиняемият А. А. е държал с цел разпространение 19,28 грама марихуана  и  6,70 грама метамфетамин  - на обща стойност 854 лева. На същата дата той  разпространил на друго лице от града 1,13 грама марихуана - на стойност 22.60 лв., и 0.28 грама метамфетамин - на стойност 19.60 лева. Двете деяния са извършени при условията на продължавано престъпление.

Обвиняемият, който досега не е бил осъждан, декларира пред съда, че се признава за виновен, подписал е доброволно споразумението и  разбира, че то има последиците на влязла в сила присъда.