Преглед на печата

Водещите заглавия в някои от най-популярните издания от пресата днес

Преглед на печата

в. „СТАНДАРТ"
„Училищата свалят такси"
Държавата ще плаща за частните ученици Частните училища свалят таксите, защото вече ще получават пари и от държавата. Революционната промяна е заложена в новия образователен проектозакон, представен от екипа на министър Сергей Игнатов.
Освен документ за завършено образование на български език, учениците ще могат да получават и европейско дипломно приложение, написано на английски, френски или немски, предвижда новият проектозакон за образованието.


 

в. „КАПИТАЛ, Daily"
„За едно и също правителство ли говорим"
Играта на котка и мишка със засегнатите е най-лошата политика. В последните месеци скандалният потенциал в горския сектор нараства със скоростта, с която се лансират спорни поправки и в Закона за горите, и в наредбата за прилагането му.
„Правилен ход"
Конкуренцията повишава качеството, което трябва да е целта на всякакви реформи в образованието. Ако трябва да изпратите детето си в детска градина или в първи клас, от следващата година може да имате по-голям избор къде точно да учи.

 

в. „ЗЕМЯ"
„Гроздева ще бойкотира Лондон 2012"
„Няма да участвам на игрите в Лондон 2012, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка. Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава".
„Отхвърляме ACTA?"
Правителството спира процеса на ратификация на споразумението за борба с фалшификациите ACTA, но на този етап не се отказва от документа, докато не стане ясна позицията на останалите страни - членки на Европейския съюз.

 

в. „24 ЧАСА"
„Кризата свърши, но никой не вярва"
Моловете са пълни, но потреблението още е слабо, казват икономисти. Според Прохаски обаче в момента е по-добре хората да спестяват в банки, отколкото да харчат.
„Заплати ще растат от 2013 г."
От началото на 2013 г. заплатите в България ще започнат да растат както в частния, така и в държавния сектор. Тази прогноза направи председателят на Центъра за икономическо развитие Георги Прохаски.

 

в. „ТЕЛЕГРАФ"
„БУМ НА БРАКОВЕТЕ ЗАРАДИ ЕРГЕНСКИ ДАНЪК"
Вземат go 10% от заплатата, ако не си семеен
„МИТНИЧАР №1 С ОБВИНЕНИЕ, ИЗДАЛ ТАЙНА"
Шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов е бил подведен под отговорност за издаването на държавна тайна.

 

в. „ТРУД"
„Ток, газ, парно поскъпват"
Задава се лавина от поскъпване на битовите сметки. Това сочат разчетите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
„Близо 10 млн. лв. бонуси в здравеопазването"
Хроничните проблеми в здравната система не са попречили ресорното министерство и здравната каса да са шампиони по раздадени парични бонуси за чиновниците през 2011 г. Общата им стойност в двете ведомства е 9 341 109 лв. Това става ясно от отговор на министър Стефан Константинов до синия депутат Ваньо Шарков.