Още 19 отличия за Студио „ЗОНЕЛИ“ от конкурсите „ART STARS - Звезди на изкуството” и „Утринна звезда“

Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова отбелязаха изключително успешен уикенд

Още 19 отличия за Студио „ЗОНЕЛИ“ от конкурсите „ART STARS - Звезди на изкуството” и „Утринна звезда“

Изминалата седмица донесе на младите изпълнители на Студио „ЗОНЕЛИ“ над 30 отличия, сред които са и тези от конкурсите „ART STARS - Звезди на изкуството” и „Утринна звезда“.



Деветото издание на Международния музикален конкурс „ART STARS - Звезди на изкуството” се проведе на 6-ти и 7-ми юли в Младежки дом - Варна и събра млади поп изпълнители от цялата страна. В него се представиха осем възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова и успяха да грабнат общо 18 награди в различни номинации: „Поп“, „Джаз“, „Рок“, „Песен от филм или мюзикъл“, „Песен на роден език“, „Детска песен“.

При най-малките в първа възрастова група Вилиян Вълчев стана носител на едно първо и едно второ място, а Симона Тодорова получи първо място за филмовата си песен.

Във втора възрастова група Никол Михайлова бе удостоена с две втори награди, а Виктория Михайлова с три трети. В трета възрастова група Ивайла Михайлова завоюва две първи места и едно второ място, а Петя Минчева и Пламен Иванов са с по две втори места. В четвърта възрастова група Студио „Зонели“ бе представено от Петя Георгиева, която завоюва три втори награди.

Професионалното жури бе с педседател Хайгашод Агасян - композитор и членове Доротея Бальовска - вокален педагог и директор на конкурса „Речни ноти“ - Тутракан и Шанел Еркин - певица.

Международният музикален конкурс „ART STARS - Звезди на изкуството” е включен в Календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството“.

В курортен компрлекс „Златни пясъци“ премина конкурсът в раздел „Музика“ - категория „Поп песен“ на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“. Пламен Иванов от Студио „Зонели“ взе участие в този форум с две песни по регламент - българска и чужда. Журито оцени представянето му високо и му присъди първа награда. Пламен получи своето отличие на Гала концерта, който се проведе на 6 юли на открита сцена в „Златин пясъци“.

Международният фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ има дългогодишни традиции е се организира от Арт академия „Утринна звезда“.