С уникален лазерен нож и апарат за радиохирургия лекуват в отделение УНГ в МБАЛ – Добрич

С новата медицинска апаратура се осигурява модерно лечение на пациентите, високотехнологични безкръвни операции, минимална болка, дискомфорт и бързо възстановяване

С уникален лазерен нож и апарат за радиохирургия лекуват в отделение УНГ в МБАЛ – Добрич

В отделението по „Уши-нос-гърло“  към „МБАЛ - Добрич“ АД в последните три месеца бяха инсталирани и заработиха два уникални апарата за оперативно лечение на пациенти, даващи възможност за извършване на изцяло нов тип за областта модерно световно лечение, информираха от областната болница.


Апаратите са лазерна система, т.нар. „лазерен нож“ и апарат за радиохирургия, като с подобна окомплектовка разполагат единици болници в България, уточняват от лечебното заведение. С тяхна помощ могат да бъдат извършвани високотехнологични безкръвни операции за премахване на сливици, полипи и тумори в областта на носа и гърлото, както и оперативно лечение на пациенти със затруднение на дишането по време на сън и модерно лечение на сънна апнея. 

„Много сме щастливи от нововъведената апаратура“ – съобщи д-р Жейно Илиев – началник отделение УНГ. „ Предимствата са изключително големи спрямо класическото извършване на тези операции, те са максимално щадящи за пациентите, с бързо възстановяване, минимална болка и дискомфорт след процедурите. До момента имаме извършени над 20 операции с чудесен резултат и имаме записани в листата на чакащите още 5 пациенти за настоящия месец“ – коментира д-р Илиев.

„Горди сме,че в нашата болница можем да осигурим подобно високо технологично лечение, което е модерният световен стандарт по специалността УНГ“ – заяви и д-р Георги Желязков - изпълнителен директор на болницата. В отделението последната една година заработи много силен екип от професионалисти - новопривлеченият от град Варна д-р Мирчев в екипна работа с признатите доайени на УНГ Добрич - д-р Балчев и д-р Стоянова и още двама млади лекари, водени от началника на отделението д-р Илиев“ – допълни директорът на болницата.

Отделение по УНГ към „МБАЛ-Добрич“ АД  записва за прегледи и планово оперативно лечение.