Общинските съвети на ДПС в Добрич, Крушари и Тервел се обявиха в подкрепа на Ахмед Доган

Декларациите са с идентичен текст и в тях се настоява за ДПС без Делян Пеевски

Общинските съвети на ДПС в Добрич, Крушари и Тервел се обявиха в подкрепа на Ахмед Доган

Общинските съвети на ДПС в Добрич, Крушари и Тервел разпространиха декларации,  в които обявяват подкрепата си за почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган. Декларациите са еднотипни по своето съдържание и в тях се заявява, че членовете на общинските съвети в трите общини застават непоколебимо до почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган  и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица.



„В защита на неговата воля, сме готови за всякакви последващи дейстивя! Решението ни е „ДПС” без Делян Пеевски!“ – категорични са членовете на общинските съвети на Движението от трите добруджански общини.

Припомняме, че вчера Ахмед  Доган призовава за оставките от поеманите длъжности на Делян Пеевски - председател на ДПС, Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на Централното оперативно бюро (ЦОБ), Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид - заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова - заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански - член на ЦОБ.

„Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури“, се посочва в призив на почетния председател към всички депесари.

От своя страна Делян Пеевски обяви, че няма да подаде оставка и че няма да се откаже от новото начало. На свое заседание днес от ПГ на ДПС бяха изключени верните на Ахмед Доган народни представители на партията. С това решение ДПС се сви до четвърта по големина парламентарна група.

От Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) пък дойде сигнал за получено писмо от европейски либерални партии, в което се подчертава, че съществува възможност ДПС да бъде изключена от АЛДЕ заради възникналите сериозни вътрешнопартийни раздори.