Има ли линеен график за ремонта на центъра пита общински съветник от Добрич

Йордан Апостолов, общински съветник от партия Консервативна България, е отправил искане до председателя на ОбС на Добрич Красимир Николов с копие до кмета на Община Добрич Йордан Йорданов

Има ли линеен график за ремонта на центъра пита общински съветник от Добрич

Искането на Йордан Апостолов е за получаване на График за изпълнение за обект „Развитие, благоустройство и дизайн на централната градска част на Добрич, бул. „25-ти септември“, площад „Възраждане“ и площад „Свобода“, подобект Първи етап –бул. „25 септември“, в участъка от бул. „3-ти март“ до НЧ „Йордан Йовков““. В това си писмо Апостолов посочва, че вече е изискал такъв линеен график от общинската администрация на 9 юли, но не му е бил представен. 
„Имам основателни съмнения, че този график не е изготвен и предаден на Възложителя“, пише Апостолов. Той допълва, че според сключения на 11 май 2023 г. договор изпълнителят представя Технологично строителна програма и график за изпълнение в десетдневен срок след възлагането, което представлява условие за започване на строежа.
Според клаузите на договора линейният график е трябвало да бъде представен още на 17 май 2023 г. 
Апостолов настоява, ако е съставен такъв график, той да бъде представен на обществото, за да може всеки да вижда „изпълняваните СМР на обекта – в кое време са предвидени, спазват ли се сроковете, има ли в действителност напредък, изоставане от междинните срокове“. Апостолов подчертава още, че липсата на такъв график поставя в незавидно положение Възложителя, а именно Община Добрич, защото не може да се следи реалното изпълнение на проекта и Възложителят няма право да отправя предупреждения и да иска ревизиране на програмата.
Йордан Апостолов обръща внимание в писмото си и дали са изготвени доклади за хода на изпълнението на договора, които би трябвало да са готови до пето число на всеки месец. Той настоява да бъде представен график за изпълнение незабавно и изказва съмнението си, че график няма и в момента се изготвя по спешност.