Добричлии изпращат мартенички на роднините в чужбина

Първите продавачи на мартеници през тази седмица изложиха своята продукция.

Добричлии изпращат мартенички на роднините в чужбина

Мартенският базар е разположен на площад "Свобода". След срещи между търговците и Община Добрич през януари бе решено всички участници да използват еднакви стелажи -  безопасни за новата настилка на центъра, както и с цел по-добър естетически вид на базара.


 

Въпреки че до Баба Марта остават още две седмици продавачите споделят, че клиенти не липсват. По традиция в началото и средата на февруари добричлии основно купуват мартеници за роднините си в чужбина - някои по 1-2, други - дори до 10. Тези, които няма да пращат зад граница, също се спират, но на този етап само за да разгледат. 

 

Голяма част от участниците в базара са и производители на изложената стока - такива, които близо година изработват своите мартеници. Затова въпреки режещия студ и ниските температури, те отново са по цял ден навън, за да помогнат на семейния бюджет.

 

Едни споделят, че цените им са леко занижени, други пък са ги покачили с 20-30 ст, но като цяло при повечето продавачи стойността на мартениците не е променена спрямо миналата година. Най-евтините мартенички струват по 50-60 ст., големите достигат до 6-7 лева.

 

Мартенският базар в Добрич ще продължи до 3 март.

 

martenskibazar_600

 

dobrich_bazar_600

 

baba_marta_600

 

marta_dobrich_600