Йордан Йорданов: До края на годината центърът от Стара къща до НЧ „Йордан Йовков“ ще бъде готов

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов пое ангажимента, че срокът за приключването на първия етап от ремонта на центъра ще бъде спазен след зададен въпрос от собственици на търговски обекти

Йордан Йорданов: До края на годината центърът от Стара къща до НЧ „Йордан Йовков“ ще бъде готов

Граждани, собственици на магазини и заведения в централната градска част, в която тече ремонт, зададоха въпроси по време на извънредната сесия на Общинския съвет на Добрич, проведена днес. Те попитаха има ли линеен график за строителните дейности и изразиха мнение, че дори и да има той не се спазва. Гражданите дадоха за пример поетия ангажимент до 10 юли да бъдат положени клинкерните павета пред сградата на НЧ „Йордан Йовков“, което и до момента не е факт.
Ръководителят на обекта инж. Пенчо Керванов посочи в отговора си, че в процеса на работата са възникнали множество непредвидени проблеми, които е трябвало да се отстранят, за да не се правят компромиси в качеството на изпълнение. Премахнати са били около 25 кв.м. павета, тъй като технологията не е била спазена. По думите на инж. Керванов се прави всичко възможно до края на тази седмица това пространство да бъде готово, за което са получени уверенията и от изпълнителя. 
Общинският съветник Иво Пенчев попита кога ОбС ще трябва да гласува отпускането на нови средства от кредита. Инж. Керванов посочи, че до момента много малко неща са актувани и съответно заплатени. Като председател на ПК „Строителство, инфраструктура и контрол“ Иво Пенчев се самосезира и заяви, че на сесията през месец септември ще изготви и представи пред съветниците подробен доклад по отношение на ремонта на центъра и свършеното до момента, като за целта поиска пълно съдействие от страна на общинската администрация. 
Общинският съветник Милена Керанова също зададе въпрос по отношение на линейния график дали е изготвен и съответно къде може да бъде видян и подчерта, че те също са го изисквали, но и до момента нямат отговор. Към искането й се присъедини и Йордан Апостолов, като той допълни, че настоява да му бъдат предоставени и техническата програма, както и ежемесечните доклади, които са ангажимент на изпълнителя. Апостолов попита и дали действително има отклонения в размерите на паветата. Инж. Дачев отговори, че такива отклонения има, но те са в рамките на допустимото от производителя. Той подчерта, че линеен график има и ще бъде предоставен и призна, че доклади към момента няма, но ще бъдат изготвени. 
В края на дебатите по темата кметът на Община Добрич Йордан Йорданов пое ангажимента до края на годината ремонтът от Стара къща до НЧ „Йордан Йовков“ да бъде приключен и изрази категоричността си, че процесът се наблюдава и контролира стриктно. По думите на кмета Йорданов за два месеца са се появили много непредвидени проблеми при изпълнението на строителните дейности, които се изчистват поетапно от техническите лица.