Над 40 градуса утре. В четири области е обявен червен код

За вторник, 16 юли, НИМХ обявиха червен код за опасно високи температури в областите Благоевград, Плевен, Велико Търново и Русе

Над 40 градуса утре. В четири области е обявен червен код

В Добричка област кодът е оранжев, като максималните температури се очаква да бъдат 38°-40°, а по крайбрежието - 31°-35°.



Горещините ще продължат до четвъртък, когато предстои слабо понижение на температурите и краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици на места в северните и планинските райони.

Отново утре, от 13 ч. до 21 ч. поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на области -Русе, Шумен, Варна, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра.

Спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опази живота и здравето на пътуващите.

При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.