Областният управител апелира за спазване на противопожарните изисквания

Румен Русев се обръща към жителите на областта да бъдат отговорни към здравето си и да ограничат дейностите на открито

Областният управител апелира за спазване на противопожарните изисквания

Областният управител Румен Русев  с апел към жителите на област Добрич да се спазват противопожарните изисквания и стриктно да се съблюдава за изпълнението на мерките. Високите температури, горещият вятър и дългото засушаване са изключителни предпоставки за възникване и при най-малко невнимание на пожари, казва Р. Русев и допълва  „Искрено вярвам, че всички ще бъдем отговорни, за да опазим горите, реколтата си, населените ни места“.



Областният управител припомня, че не бива да се палят стърнища, трябва да се внимава при работа с техника в близост до горски и полски масиви, да не се палят огньове на открито и при забелязване на пожар – да се подава сигнал на тел. 112. Р. Русев се обръща към всички жители на областта – да бъдат внимателни и отговорни и към собственото си здраве. Да приемат течности и да ограничат по възможност дейностите на открито.

За утрешния ден – 17 юли 2024 г., специалистите от Националния институт по метеорология  и хидрология предупреждават за екстремно високи температури. Висока остава и степента на пожароопасност на територията на областта.