Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“ вече и в Кранево

Освен в Добрич, фермерският пазар вече има сезонни летни локации в Балчик, Албена и Кранево

Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“ вече и в Кранево

Фермерските и занаятчийски пазари „Вкусът на Добруджа“ откриват трета лятна локация на територията на Община Балчик. На 21 юли, от 17:30 до 22 часа ще се проведе първият фермерски пазар в село Кранево, пред новата сграда на Търговски център (ул. Черно море 7 – В), където в бъдеще ще се помещава и кметството. 



След като пето лято, регионалните производители представят плодовете на своя труд на Дамбата в Балчик, Община Балчик и кметството в Кранево дават още една възможност за изява на фермерите, с което подпомагат регионалното производство и туризма. 

Фермерските пазари не само популяризират местното производство, но са  чудесна възможност за създаване на връзка между производители и потребители и укрепват местната общност, подчертават изложителите. Тяхната идея е да превърнат събитието в традиционно и то да се провежда всяка неделя в летните месеци, ако това се подкрепи от жителите и гостите на курортното селище.

Така, освен целогодишният фермерски пазар в Добрич, сезонните летни локации на „Вкусът на Добруджа“ в Община Балчик стават три – в Балчик, Албена и Кранево.