Бандонеонистът Стоян Караиванов и оркестър "Либертанго" във втората вечер на фестивала "Balchik Classic Days"

Международният музикален форум продължава до 28 юли 2024 г. със свободен вход за публиката, а концертите се излъчват пряко в интернет

Бандонеонистът Стоян Караиванов и оркестър "Либертанго" във втората вечер на фестивала "Balchik Classic Days"

Бандонеонистът Стоян Караиванов със своя оркестър "Либертанго" ще са гост изпълнителите във втората фестивална вечер на музикалния форум "Balchik Classic Days"/Дни на класиката в Балчик. Петнадесетото издание на музикалния форум ще продължи до 28 юли 2024 г. и преминава под патронажа на кмета на Община Балчик Николай Ангелов.



Началният час на концертите е 19:30 часа, а мястото – „Мелницата”. Входът за публиката е свободен, а концертите се излъчват и пряко в интернет.

Сред гостуващите музиканти в тазгодишното издание на фестивала са Български камерен оркестър – Добрич с гост-диригент Иван Стоянов и солист пианистката Десислава Щерева, Симфониета Шумен с диригент Славил Димитров и солист пианистът Георги Черкин, Държавната опера - Бургас, водена от Димитър Косев, Духовият квинтет "Пилекадоне" в партньорство с младата певица Стефани Кръстева.

За първи път в рамките на фестивала ще се представи актьорът Мариус Куркински със своя моноспектакъл „Нашенец“ по Чудомир. Финалът на музикалното събитие ще е джаз програмата „На север от изтока“, в която певицата Даниела Белчева ще си партнира с пианиста Милен Кукошаров, контрабасиста Михаил Иванов и перкусиониста Димитър Семов.