Балчиклията Димо Андреев спечели сребро за България в Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки

Възпитаникът на треньора Андриан Андреев се пребори за сребърния медал в дисциплината хвърляне на чук при младежите до 18 години

Балчиклията Димо Андреев спечели сребро за България в Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки
снимка: Списание

Димо Андреев осигури трето отличие за България по време на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, което се провежда в Банска Бистрица (Словакия), предаде БТА. Балчиклията завърши на второ място във финала на чук с резултат от 72,49 м. Възпитаникът на треньора Андриан Андреев постигна резултата при петия си опит.



Европейски шампион в дисциплината стана водачът в континенталната ранглиста за сезона Томас Уилямс. Представителят на Република Ирландия постигна 73.95 метра при най-добрия си трети опит.

С постижението на Димо Андреев България има общо три медала до момента от първенството за юноши и девойки в Словакия. Радина Величкова стана шампионка на 100 метра с нов национален рекорд за възрастта от 11.46 секунди, а Християн Касабов спечели бронз на 110 метра с препятствия.

В неделния ден страната ни се представя от още двама финалисти - Радина Величкова в скока на дължина и Зинга Барбоса Фирмино в тройния скок.