Изтича срокът за получаване на хранителните пакети от БЧК Добрич по проект „Подкрепа“

Хранителните пакети могат да бъдат получени от бенефициентите на адрес ул. „Гоце Делчев“ №1, в близост до сградата на БЧК, до края на месец юли

Изтича срокът за получаване на хранителните пакети от БЧК Добрич по проект „Подкрепа“

От ОС на БЧК Добрич призовават всички жители на община Добрич, подали заявленията си в Агенция „Социално подпомагане“, да отидат на място, за да си получат хранителните пакети. Подпомагането се осигурява по „Програма за храни и основно материално подпомагане фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица“ по плана 2021-2027 г. 



През тази година хранителните пакети се предоставят на два транша, като първият е бил през месеците април и май, а вторият тече в момента и с краен срок до 30 юли. Одобрените лица в област Добрич са 7 780. В пакетите има както хранителни продукти, така и материали за лична и семейна хигиена. 

При първия транш пакетите са били раздадени на около 83% от правоимащите, докато при втория голяма част от лицата по програмата все още не са се явили да си ги получат, посочи директорът на ОС на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов. „Докато във всички останали общини в област Добрич интересът на правоимащите лица е голям и там раздаваемостта е от почти 100%, то в община Добрич до момента пакетите са си получили под 50 на сто“, заяви д-р Еринозов. 

Апелирам към заявилите такава помощ да дойдат на ул. „Гоце Делчев“, за да си получат хранителните продукти и хигиенните материали, защото след 30 юли ние няма да имаме правото да им ги дадем“, уточни д-р Еринозов.
Пунктът работи от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа в делничните дни.