Обучения за родители по проект „Права и ценности“ проведоха от фондация „Св.Николай Чудотворец“

Обученията са в рамките на инициативата "Заедно в един по - добър свят" и обхващат родители на деца от 1 до 4 клас в СУ "Св. Климент Охридски" - Добрич

Обучения за родители по проект „Права и ценности“ проведоха от фондация „Св.Николай Чудотворец“

Обучения за родители на децата от 1 до 4 клас в СУ "Св. Климент Охридски" проведоха от Фондация „Св.Николай Чудотворец“ в рамките на инициативата "Заедно в един по - добър свят" по проект „Права и ценности“. Проектът се финансира от Европейския съюз и фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), а СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич е официален партньор на фондация „Св.Николай Чудотворец“ в тази инициатива.


Родителите бяха запознати с историята на Фондацията, работния екип, с целта на инициативата и с един от основните проблеми в българското училище - нарастваща тенденция за упражняване на насилие и език на омраза към различните деца. 

„Във всички обучения срещнахме изключителен интрес от страна на родители и учители, активност в дискусиите, предложения и идея за решения. Всички родители изразиха своята готовност децата им да участват в модулните обучения и се радваха че ще могат да се запознаят с теми, които не се учат в училище. Заедно декларирахме нулева толерантност към насилието, солидарност и партньорство в съвместната ни работа и общите ни цели, а именно да се погрижим децата на  училище "Св. Климент Охридски" да станат най- добрите деца!“ – споделят от фондация „Св.Николай Чудотворец“.

Обученията проведоха Мария Методиева - филолог, ръководител на проекта, Мария Няголова - психолог, Елица Маринова и Здравка Атанасова - асистенти.