С нови костюми се сдобиха танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“ – Тервел

Носиите са изработени по общински проект, финансиран чрез стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Тервел-Крушари

С нови костюми се сдобиха танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“ – Тервел

Общо 64 носии, от които половината дамски, а останалите мъжки и 50 чифта цървули и скарпини са обновили фондовете на Държавния фолклорен танцов ансамбъл „Калинка Вълчева“ в Тервел, съобщиха от общината.



Изработката на новите носии е по общински проект „Фолклорната магия на танца – багри, ритъм, младост, светлина“, финансиран чрез стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Тервел-Крушари. Проектът е одобрен за финансиране от МИГ и Държавен Фонд „Земеделие‘ и е един от примерите за нискобюджетни общински проекти, които имат важно значение за общността, подчертават от община Тервал.

Носиите са богато орнаментирани, изработени са съгласно етнографските особености, които представят. Изпълнител на обществената поръчка е Кооперация „Галатея“ - Варна. Част от поръчката бе изпълнена преди приключването на четиримесечния срок на изпълнение и танцьорите се представиха с новите носии на своя годишен концерт.

Стойността на доставката по проекта е 35 982 лева с ДДС.

В подготвената за кандидатстване за следващия планов период нова стратегия на МИГ са предвидени следващи възможности за обогатяване и обновяване на фондовете на детския танцов ансамбъл, информират още от община Тервел.