Съветниците в Добрич приеха как ще се честват Годишнините от Добруджанската епопея

Общинският съвет на Добрич утвърди Статут за честване на Годишнините от Добруджанската епопея –битката за Добрич, 5-7 септември 1916 г. и славния поход на освободителя на Добруджа – ген. Иван Колев

Съветниците в Добрич приеха как ще се честват Годишнините от Добруджанската епопея

Докладната записка бе внесена от съветника Йордан Апостолов и бе подкрепена от всичките му колеги.
Настоящият Статут урежда реда и начина на честване на Годишнините от Добруджанската епопея, които се организират в община Добрич. Главен организатор се явява община град Добрич в лицето на общинската администрация и Общински съвет Добрич, се посочва в мотивите на докладната.



Честването задължително се съпровожда с панихида на Военни гробища град Добрич,  издигане на националния трибагреник на пилон пред сградата на общината или на друго подходящо за целта място. Духовият оркестър  изпълнява химна на РБ, посочен е ред за церемонията пред паметника на генерал Иван Колев.  На нея  произнася слово отговорно лице /областен или зам. областен управител, кмет на община Добрич или зам. кмет, народен представител, общински съветник, ръководител на общонационална организация или съюз/, както и военен ритуал, а в тъмната част на деня трябва да има заря.

Трябва да бъдат отправяни покани за присъствие до официални лица, ръководствата на парламентарно представените политически партии и до тези, представени в местния общински съвет, най-малко 10 дни преди честването, както и покани до ръководства на местни структури от общонационални организации или съюзи, училища, граждански формации, политически сили, почетни граждани и гости на град Добрич.