Стартира XVI-то издание на Международния фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA” – Шабла 2024

Фестивалът се откри със световната премиера на бароковата опера с кукли „Школа Белканто за гарга, бухал и канарче” от Телеман

Стартира XVI-то издание на Международния фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA” – Шабла 2024

На 1 август в Градския парк на Шабла официално бе открит Международния фестивал за старинна музика, песен и танц „STRAVAGANZA”. Артистичният директор на фестивала Петя Плукчиева приветства присъстващите с надеждата и в най-отдалечените места публиката да усети магията на класическата музика.



Кметът на Шабла Мариян Жечев, който е и патрон на музикалния форум, пожела хубави фестивални дни и приятни емоции на всички.

Програмата започна с „Школа Белканто за гарга, бухал и канарче” – барокова опера с кукли по  музиката на Георг Филип Телеман.
На световната примиера на произведението в Шабла присъстваха Бистра Диляноф – съавтор на произведението и д-р Александър Александров, написал текста на творбата.

Фестивалната програма продължава на 3 август с концерт в село Тюленово. Всички концерти са със свободен вход.

XVI Международен фестивал за старинна музика, песен и танц STRAVAGANZA-Шабла се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на Културата, община Шабла и е под патронажа на кмета на Шабла Мариян Жечев.