Каварна е домакин на Държавно първенство за настолни корабни модели класи „С“ и IV кръг от Държавно първенство за радиоуправляеми яхти класи „F5”

Събитието се организира от Спортен клуб „Вимпел“, под патронажа на Община Каварна и Българската федерация по корабомоделизъм

Каварна е домакин на Държавно първенство за настолни корабни модели класи „С“ и IV кръг от Държавно първенство за радиоуправляеми яхти класи „F5”

За 25-та поредна година в Художествена галерия „Хр. Градечлиев“ в Каварна бе открито 73-то Държавно първенство за настолни корабни модели класи „С“ и IV кръг от Държавно първенство за радиоуправляеми яхти класи „F5”. На тържественото откриване поздравителен адрес от името на кмета на Каварна Елена Балтаджиева поднесе директорът на галерията Галина Димова. 



Събитието бе организирано от Спортен клуб „Вимпел“, под патронажа на Община Каварна и Българската федерация по корабомоделизъм.

В тазгодишното издание на проявата се представиха осемнадесет състезатели с 28 модела. Каварненският клуб „Вимпел“ се включи с деветима участници и 14 модела. Настолните корабни модели, разделени в осем класи, бяха изложени в залите на галерията. 

Стартът на радиоуправляемите яхти бе в петък и събота, на средната буна на плажа в Каварна. Обявяването на класирането от държавните първенства, награждаването и закриването е на 4 август, от 10:00 часа.

Главен съдия на настолни корабни модели – клас „С“ бе инж. Евгени Генов – председател на Българската федерация по корабомоделизъм и Стоян Василев – председател на СК „Вимпел“. Старши съдии бяха арх. Илия Ковачев – председател на БФКС и Надя Липчева – съдия за радиоуправляеми яхти – класи „F5“.

Съпътстващата програма на мероприятието – фотоизложба, посветена на дейността на СК „Вимпел“ през годините, бе посветена на 25-та годишнина от домакинствата на държавни първенства за настолни корабни модели.

По повод Европейския морски ден, Общинският детски комплекс в Каварна също представи изложба на възпитаниците си.