Албена ще е домакин на международен ритрийт, посветен на правата на жените

От 8 до 11 август в курорта се събират световни лидери в областта на модата, красотата и активизма

Албена ще е домакин на международен ритрийт, посветен на правата на жените


В периода от 8 до 11 август ваканционно селище „Албена“ ще е домакин на международен ритрийт с фокус върху овластяването на жените и защитата на техните права в глобален мащаб. Организаторите на BYVORIA RETREET & FASHION SHOW обещават несравнимо преживяване на релаксация и вдъхновение сред спокойствието и тишината на „Албена“. Избрали са точно тази част от българското Черноморие, на първо място заради етимологията на името - заради посвещението в красотата на героинята Албена от разказите на именития Йордан Йовков. Средоточие на проявата са и прилаганите политики за устойчиво управление и опазване на околната среда, пречупени през темата за жизнения цикъл на модата и проблемите на замърсяването на планетата от текстилната индустрия. 



Събитието ще събере на едно място влиятелни личности от областта на модата, красотата и активизма. Сред тях са Роксана Гулд – журналист, йога инструктор и активист и Неслихан Баяв – предприемач и висш ръководен кадър във водеща международна корпорация и Мис Турция. Среща в „Албена“ ще си дадат също кралици на красотата като Мис Сомалия, Мис Германия, Мис Австрия, Мис Норвегия, Мис Чехия, Мис Словакия, Мис Чили, Мис Люксембург, Мис Великобритания, Мис Палестина, Мис Франция и Мис България, които ще вдъхновят участниците с лични истории за успеха си. 

„В тазгодишното издание на BYVORIA RETREET & FASHION SHOW поставяме акцент върху проблем, който не винаги е във фокуса ни, но всъщност има огромно влияние върху живота на милиони жени по света. Това е зверската практика за генитално им осакатяване - FGM. Към 2024 г. УНИЦЕФ изчислява, че 230 милиона момичета и жени по света (144 милиона в Африка, 80 милиона в Азия, 6 милиона в Близкия изток и 1-2 милиона в други части на света) са били подложени на подобна практика“, споделят организаторите. 

Програмата в четирите дни на проявата започва с Lion`s Gate йога церемония, насочена към вътрешните сили на жените, подпомагани от астрономическите тела във вселената. Вторият ден започва с йога клас на Роксана Гулд, последван от сесии с модна фотография, кундалини практики и какаова церемония. Третият ден е посветен на дискусиите, нетуъркинга и модата. Четвъртият ден поставя край на ритрийта със заключителна дискусия и официална церемония.