Пожарникарите от област Добрич благодариха на всички, помогнали за гасенето на пожара в Лозница

Благодарствено писмо изпрати директорът на РД ПБЗН Добрич комисар Дарин Димитров до участниците в потушаването на пожара, възникнал близо до границата с Румъния

Пожарникарите от област Добрич благодариха на всички, помогнали за гасенето на пожара в Лозница

Благодарствено писмо до доброволците, включили се в гасенето на пожара, възникнал в генералтошевското село Ломница на 2 август тази година, разпространи чрез медиите директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров. В писмото комисар Димитров благодари от името на огнеборците на всички, които са помогнали за овладяването на огнената стихия, бушувала в горски масив, близо до границата с Румъния. Огънят опустоши 1500 декара широколистна гора край селото.  Спасени бяха 1500 дка с царевица и слънчоглед. 



В писмото се припомня за сложната обстановка, възникнала поради неблагоприятните климатични условия, довели до разпространението на пожара на площ от 2000 дка. и три фронта и преминаването на пожара от низов във върхов.

„При потушаване на пожара беше извикан свободния от дежурство състав на РСПБЗН- Генерал Тошево, който се включи с четири противопожарен автомобил, два екипа от РСПБЗН- Добрич и ръководният състав от РДПБЗН-Добрич. В тази критична обстановка, действията на пожарникарите бяха подпомогнати от служители на ДГС Генерал Тошево. Доброволно с техника и хора и участие в гасенето взеха земеделският производител Недялко Славов с. Росица, „Кристера“ АД, „Белдас“ с. Капиново, земеделска кооперация „Йордан Йовков“ с. Изворово, ЗП Георги Енчев с. Росица, „Руал“ ООД гр. Генерал Тошево. В пожарогасенето активно участие взеха г-н Пламен Начев от с. Лозница и кмета на с. Росица г-н Георги Недев“ – отбелязва в писмото директорът на РД ПБЗН Добрич.

Служителите на Регионалната дирекция специално благодарят на изброените земеделски фирми и на всички граждани, оказали съдействие за ликвидирането на пожара.