Седмицата на морето в Каварна продължи с концерт на Михаела Филева, Емилия Валенти и Валентин Вачев

Литературна премиера и изложба зарадваха още жителите и гостите на Каварна

Седмицата на морето в Каварна продължи с концерт на Михаела Филева, Емилия Валенти и Валентин Вачев


Седмицата на морето „Каварна 2024“ продължи с представяне на книгата „Добруджанският феникс“ от Стефка Станчева, което привлече любителите на литературата в Експозиция „Добруджа и морето“ – Хамам.



Паралелно с това беше открита изложбата на Станимир Енчев, която впечатли посетителите със своите нестандартни и иновативни „творби“ в ХГ „Христо Градечлиев“.

Програмата продължи с официалното откриване на Седмицата на морето "Каварна 2024". От сцената кметът на Каварна Елена Балтаджиева поздрави жителите и гостите на общината и им пожела в дните до 11 август да загърбят трудовото си ежедневие и да преживеят красиви и интересни емоции край морето.

„Имайте своите нови срещи и познанства, втурнете се към нови приключения, отнесете със себе си емоциите и спомена за красотата от посетените места, и запечатайте онази незабравима гледка за хоризонт – от едната страна равнина, скалисти брегове и от другата страна – море“ – каза в словото си кметът Балтаджиева.

Вечерта продължи с концерт на Емилия Валенти и Веселин Вачев. На площад „Защитата на Каварна“ Михаела Филева зарадва почитателите на родната музика с изпълненията си.