Код „зелено” в цяла България

В Добрич температурата на въздуха в момента е около минус 7 градуса. И през днешния петъчен ден на територията на страната не се очакват опасни метеорологични явления. От НИМХ при БАН съобщават, че в цялата страна е обявен код „зелено”.

Код „зелено” в цяла България
Днес ще е ветровито - с умерен запад-северозападен, в Източна България и до силен северен вятър. Преди обяд на места, главно в Източна България и планинските райони все още ще превалява слаб сняг. Над останалата част от страната ще има временни разкъсвания и значителни намаления на облачността, но по-късно след пладне облачността отново ще се увеличава и уплътнява. Студено време с максимални температури между минус 5° и 0°, в южните райони до около 2°, София – около минус 2°. През предстоящата нощ в Западна България отново ще превалява слаб сняг.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повишава.

В планините ще духа силен до бурен северен вятър. В масивите от западната част от страната ще има и временни разкъсвания на облачността, докато главно по северните склонове на Централна и Източна Стара планина, както и в Странджа ще превалява все още слаб сняг. Дневна температура на височина 1200 метра около минус 9° , на 2000 метра - около минус 13°.

По Черноморието ще духа силен северен вятър. Ще бъде предимно облачно и на места ще прехвърча слаб сняг. Максимални температури около 0°. Температурата морската вода е 2° Вълнение на морето 3-4 бала.