Жена е с множество травми след побой от партньора си

Сигнал за побоя е подаден от Центъра за спешна помощ в Добрич

Жена е с множество травми след побой от партньора си

На 18 август, около 06:55 часа е получено съобщение от ЦСМП Добрич за приета 33-годишна жена след нанесен побой. Установено е, че пострадалата е настанена в МБАЛ Добрич с комоцио, фрактура на долен крайник и множество охлузни рани. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен извършителят на деянието - 44-годишен мъж, с когото тя съжителства на семейни начела. Задържан за срок от 24 часа.



За случая е уведомена Районната прокуратура в Добрич. Оттам посочиха, че мъжът е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление и предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Мъжът е извършил нападението в условията на изпитателен срок, тъй като е бил задържан за шофиране след употреба на алкохол през юни месец тази година. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие, за което законът предвижда наказание от 2 до 10 години лишаване от свобода, посочи говорителят на Районната прокуратура в Добрич прокурор д-р Даниел Илиев.

Има данни, че пострадалата жена е постъвпала в болницата в Добрич още два пъти през последните месеци. Според свидетелските й показания нараняванията й били причинени при падане. 

По случая е образувано досъдебно производство.