38-годишен буйства и троши при задържане от служителите на реда в добричкото село Самуилово

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност. Образувани са две досъдебни производства

38-годишен буйства и троши при задържане от служителите на реда в добричкото село Самуилово

На 16 август, 23:20 часа е получено съобщение за възникнал конфликт на територията на с. Самуилово, обл. Добрич. Изпратеният на място екип на Второ РУ МВР Добрич установяват двама мъже на 38-години и 22-години. При появата на полицейските служители, 38-годишният мъж започва да извършва непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред, като същият буйства при опит да бъде задържан от полицейските служители и не изпълнява полицейските разпореждания. Мъжът уврежда с метална тръба паркиран в близост лек автомобил „Тойота“.



На място са изпратени допълнителни полицейски сили от Сектор „Пътна полиция“ и служители на Първо РУ МВР Добрич, които успяват да го задържат. Задържано и още едно лице на място. 

В хода на разследването и след доклад на дежурен районен прокурор срещу 38-годишният мъж са образувани две досъдебни производства.  Същият е привлечен към наказателна отговорност.

Във връзка с възникналото произшествие на територията на с. Самуилово е започнала специализирана полицейска операция с цел профилактика на криминалния контингент и осигуряване на обществения ред. В хода на операцията са задържани общо четирима граждани.